Ny design

____._DATUM: 2010-11-29 | KLOCKSLAG: 15:33:06

Nu har jag slängt ihop en ny design. En väldigt slarvig sådan med förmodligen många småfel men jag var helt enkelt tvungen att få bort den gräsligt gröna med detsamma! Men visst blev det bättre än tidigare?

Nu väntar disken på mig!


Bla bla bla

____._DATUM: 2010-11-28 | KLOCKSLAG: 17:58:56
Jag sitter och fryser i lägenheten, som vanligt.

Jag hoppas att Joakim kommer hem snart så att vi för det första kan åka och handla och för det andra laga mat. Klockan åtta kommer jag sitta fastklistrad i soffan, för då är det final av ensam mamma söker(hihih). Och om han inte har lyckats pallra sig hem så att vi iallafall har handlat till dess, då får han fixa det själv.

Hungrig är jag också..


Bio med mor och bror

____._DATUM: 2010-11-26 | KLOCKSLAG: 23:51:30
Efter ett stressigt med helt OK pass på jobbet åkte jag, mamma och lillebror på bio. Även om vi inte hann med särskilt mycket annat så verkligen stormtrivdes jag. Jag saknar att träffa min fina familj (då även pappa, även om han inte var med på bion ikväll) varje dag. Jag önskar så otroligt mycket att det inte var 7,5 mil från Ljungaverk till Sundsvall. Och jag längtar till Augusti då min broder flyttar till stan, till min gamla lya, för att börja gymnasiet. Då har jag iallafall en del av familjen här, hos mig, i Sundsvall. Min lillebror, som inte alls är särskilt liten längre..

Nu måste jag sova. Imorgon jobbar jag 07-16. Blääääh. Jag hoppas på tacomiddag med min älskade pojkvän.

Godnatt

design...

____._DATUM: 2010-11-25 | KLOCKSLAG: 11:49:13
gaah.

jagförsöker göra en bloggdesign med dropdown meny, men den vill inte placera sig där jag vill och vill inte heller vara den storlek som ajg vill. Snart ger jag upp.. eller slänger ut datorn genom fönstret..

En fin dag med en fin vän

____._DATUM: 2010-11-24 | KLOCKSLAG: 17:01:00
Idag har varit en fin dag. En alldeles perfekt dag om jag får säga det själv. Redan klockan tio imorse kom Sabina med tåget ifrån Ljunga och från dess till för ett tag sedan har jag fått umgås med denna alldeles fantastiskt fina vän. Vi hann med en hel del. Dels var vi hemma här hos mig och gjorde inte så mycket, bara myste. Sedan gick vi en sväng på stan och kikade för att sedan avsluta vår eftermiddag på Barista. Jag älskar förövrigt Barista. Stämningen är helt underbar, och att sitta där när det börjar skymma och se all fin belysning är lovely. Men det bästa var ändå såklart sällskapet.

Idag bokade vi även biljetter till skidskytte premiären i Östersund. Vi ska gå på söndagen den 5:e och se båda jaktstartsloppen. Behöver jag säga att jag längtar? :) Förövrigt har vi börjat planera/spåna på en annan sak, som jag verkligen hoppas att det kommer bli lyckat. 

Det här kan nog bli en fin vinter ändå, helt klart! 

Lussekatter

____._DATUM: 2010-11-21 | KLOCKSLAG: 19:49:21


Bakade lite idag. Det blev kanske inte särskilt snygga, men blev desto godare istället!

Äntligen hemma

____._DATUM: 2010-11-21 | KLOCKSLAG: 03:39:27
Jag har precis gått från stan och hem. Inte särskilt långt kan man tycka men 15-20 minuter i kylan då man är klädd i tunna strumpbyxor, kjol, linne och transparent tröja är inte kul vill jag lova. Nog för att jag hade ytterkläder på mig med. Men fy bubblan så kallt det var. Fick ett tag hopp om att Joakim var i stan och skulle gå hem också. Jag menar sällskap hade varit guld, då jag hatar att gå ensam!!!! Men Joakim skulle inte promenixa inte.

Nu väntar en förhoppningsvis varm och skön säng på mig!!! :)

NATTI NATTI!

En ny design snart kanske?

____._DATUM: 2010-11-20 | KLOCKSLAG: 15:02:09
Ja, dags att börja fundera på en ny design. Jag funderar på något enkelt, kanske gå tillbaka till någonting jag tidigare har haft och bara byta ut lite bilder och annat smått och gott. Jo, så får det bli.. när fantasin inte vill samarbeta.

Ikväll blir det däremot ingen ny design, för ikväll ska jag, Haileen och Maria hem till Emmelie. Det blir en trevlig kväll med trevligt sällskap, det slår jag vad om. Senare ikväll ska vi nog vidare ut om allt blir som vi tänkt oss vill säga.

Men först... mat, dusch och annat "kul".

Ha en trevlig lördagskväll!

Nya skoterkläder

____._DATUM: 2010-11-19 | KLOCKSLAG: 23:15:06
Jocke har köpt nya skoterkläder. Men om jag får säga det själv så passar dem bättre på mig!

Fredag utan mys

____._DATUM: 2010-11-19 | KLOCKSLAG: 19:47:41

Här sitter jag, utan pojkvän, utan annat sällskap och utan gotta. Även utan middag. Jag orkar inte göra någon mat. Det känns alltid så meningslöst att laga middag till bara sig själv, tycker jag.

Det är fredag kväll och jag vet inte vad jag ska göra. Idol börjar om en kvart så det ser ut att bli det. Jag hoppas att Jocke kommer hem snart. Han skulle äta med några kompisar, då träningen blev inställd. Håller tummar och tår på att han kommer hem så jag får sällskap ikväll. Men eventuellt skulle han till Övik ikväll också. Typiskt.

Vad gör man när man är sugen på nått gott? När man inte vill ut i kylan och traska? När man inte har någon bil? Tuggar på en mandelbiskvi..? huh.


Det blev fina köp igår

____._DATUM: 2010-11-19 | KLOCKSLAG: 11:51:40


Jockes mamma insisterade på att köpa denna, jag protesterade och proteserade men hade inte mycket att säga till om. Hon är för go den där Els-Marie alltså! Tack tack tack! :)

Dagen på Birsta igår var trevlig och vi kom därifrån med fina köp vilket ni kan se bl.a. på bilden, hihi. Det blev två nya krukor till mina blommor. Mina blommor som förövrigt är i plast då jag har ärvt förmågan att ta ihjäl levande blommor från mamma. Men jag tycker mina i plast är fina, billiga, vanliga och enkla gröna från IKEA. Men vad gör det liksom.

Jag köpte två stjärnor, en till köksfönstret och en till vardagsrummet. Nu längtar jag till att sätta upp dem och gardinerna och få lite julstämning! Har jag sagt att jag älskar julen? :)

Bilder på stjärnor, gardiner m.m. får ni vänta på tills jag har satt upp dem!

På söndag eller till veckan ska jag baka lussekatter. Hembakade lussekatter är ju ett måste vid advent. Så är det någon där ute som är sugen på lussekatter sedan, ta med er ett glatt humör och sväng förbi hos oss!

Julshopping

____._DATUM: 2010-11-18 | KLOCKSLAG: 11:09:55
Kläder - check
Smink - check
Hår - check
Frukost - check (även om det bara blev två hårdbrödmackor)
Om tio minuter ska jag hoppa på bussen ner till stan. Nej jag är inte lat, men mina stövlar tål inte särskilt mycket blött och vad gör man inte för att hålla sig torr om fötterna? Det jag ska göra är att åka och köpa stjärnor till fönstren. Därefter ska jag till Birsta med Jockes mor. :)
Bäst att kila!
Ciao

Garderobstädning och lägenhetssök!

____._DATUM: 2010-11-17 | KLOCKSLAG: 21:48:23

Idag har jag gjort någonting som jag har gruvat mig för att göra väldigt länge, nämligen städa garderoben. Det tog sin lilla tid och ett tag såg lägenheten ut som ett riktigt bombnedslag. Det jobbiga är att det här är ungefär hälften av kläderna som ska få plats i garderoben. Resten har jag bara inte orkat flytta från garderoben i "lill-lägenheten", och hur jag ska få plats med alltihop i den där lilla garderoben kan bli spännande..Jag och Joakim har nu iallafall börjat leta ett nytt boende, en hyres 2:a. Jag håller tummar och tår att det inte kommer ta allt för lång tid att hitta någonting som passar. Jag kommer bli tokig av att bo kvar här länge till.. Dels på grund av att vi inte har ett riktigt kök med plats för matbord men även på grund av att vår granne håller på att gå mig på nerverna. Så om ni får syn på en lägenhet ni tror skulle passa oss, då är det er plikt att meddela oss!


Hard work

____._DATUM: 2010-11-15 | KLOCKSLAG: 22:04:44

Imorse började jag, precis som vanligt på måndagar, klockan sex. Måndagar är en rolig dag att jobba, då det finns väldigt mycket att göra. När jag slutade var jag, även det, precis som vanligt på måndagar väldigt väldigt trött. Idag höll jag mig vaken och klockan halv fem blev det ett träningspass på friskis. Ikväll blev det god mat, i form av tacopaj, vilket även blir min matlåda imorgon. Jobbar 6-14 även imorgon så med andra ord borde jag gå och lägga mig nu så att jag orkar kliva upp när klockan ringer klockan fem. Jag gruvar mig mest för att gå till jobbet i kylan imorgonbitti. Brrrrr!!

Någonting som jag däremot längtar efter är att köpa fina lampor, ljus m.m. Vilket måste göras denna eller senast nästa vecka! Det ska nog inte bli så svårt, när jag väl är där.

Godnatt!Stressig förmiddag

____._DATUM: 2010-11-14 | KLOCKSLAG: 11:43:23
Idag blev det ingendush, inga lockar, ingen volym, ingen kråkspark och ingen frukost.

Allt eftersom jag fick reda på en kvart innan Jocke var tvungen att åka på match, att han inte tänkte komma hem igen innan vi slulle till hans mor och far. Det blev tvätta håret lite snabbt, knappt torka det, lite mascara och snabbt hugga tag i några kläder. Jag HATAR att behöva stressa! Mwn ka slog iallafall nytt rekord..?

Cake eyeliner

____._DATUM: 2010-11-13 | KLOCKSLAG: 23:45:23
Idag skulle jag köpa skor, boots, och med min vanliga tur kom jag hem utan. Jag hittade två par. En paret, budget varianten, fanns inte kvar i min storlek. Det andra paret, lyxvarianten, var något för dyra. Dessutom var Birsta fullproppat med människor såhär dagen innan farsdag vilket innebar att det var omöjligt att ens ta sig fram. Vilket inte gav mig någon ro att leta efter några andra. 

Men däremot köpte jag någonting som jag länge har funderat på, nämligen en cake eyeliner från Make up store. Den är, precis som jag trodde, mycket lättare att applicera än en "vanlig" eyeliner. Jag är mycket nöjd med mitt köp!
En lugn och skön torsdag

____._DATUM: 2010-11-11 | KLOCKSLAG: 19:54:09

Imorse när klockan ringde kl sju ville jag absolut inte kliva upp. Det hade varit guld att få ligga kvar några extra minuter och få krama om Joakim. Men icke, dagens jobbpass började klockan åtta men slutade redan klockan tolv. Det var fyra lugna och fina timmar på jobbet om än några otrevliga och envisa kunder. Vi har nyligen bytt system i kassorna. Nu drar kunden medmera kortet EN gång och väljer sedan om betalning skall ske med det kortet eller med bankkort. Jättesmidigt och jätteenkelt tycker jag men lite jobbigt att för varannan kund behöva förklara och praktiskt visa hur dem skall göra. Kunder klagar över att det är så osäkert att använda kortet och att dem är så rätt att de ska bli skimmade, men när det görs någonting för att göra det säkrare.. då klagas det.

Idag var jag på ett medelpass på friskis&svettis. När jag väl var där och gjorde situpsen ångrade jag mig rejält. Det är inte helt ultimalt att träna med träningsvärk. Jag borde nog ha väntat med träningen, men då hade jag inte fått mina två träningspass den här veckan.

Nu har jag bänkat mig i soffan, med datorn i knät. Jag har precis ätit middag. Eller ja, middag och middag, det blev nudlar. Jag orkade inte göra någon mat idag då det bara var jag som skulle äta, eftersom Jocke hade bråttomt iväg för att köra skoter. Jag sitter med mjukis, duntofflor och en filt runtomkring mig. Jag tycker det är skitkallt i lägenheten och kan nästan aldrig gå omkring i endast linne/t-shirt. Men det är väl bara att pälsa på sig och tända ett eller tio ljus, och lyssna på bra musik.. såklart!


Träningsvärk

____._DATUM: 2010-11-10 | KLOCKSLAG: 22:11:46

Imorse när jag vaknade höll jag inte på att ta mig upp ur sängen. Gårdagens cirkelfys hade hade satt sitt spår. Hela dagen idag har jag gått omkring och släpat på denna groteska träningsvärk. Jag hatar träningsvärk. Det gör ont och försvårar min vardag. Dem flesta tycker att det är skönt med träningsvärk och känner på så vis att träningen har gjort sitt. Den skönaste stunden kring träningen tycker jag är när man går från passet. Nöjd, glad och stolt över sig själv. Då vet jag att jag har presterat och längtar till nästa gång jag går från passet. Borde man inte få någon slags belöning istället för träningsvärk? Massageliknande känsla i kroppen?

Det enda som är bra med träningsvärk är att man lättare övertalar sin partner att ge massage! :)


Vinter, snö och jul

____._DATUM: 2010-11-10 | KLOCKSLAG: 13:35:06

Det snöar ute, vilket ingen ioförsig lär har missat. Det här sånna här gånger jag önskar att jag var 9 och inte 19. Man uppskattade snön på ett helt annat vis då. När den första snön kom sprang man ut och lekte och var allmänt lycklig. Nu sitter jag inne, vid datorn och tittar ut genom fönstret och tänker "fan, vad kallt det blir när jag måste ut sedan".

Men faktiskt så längtar jag tills skidspåren är åkvänliga. I år ska jag åka längdskidor - och jag längtar. Hur underbart är det inte att ställa sig i spåret och glida iväg? Lovely.

Nu åker plogbilen här utanför. Hade jag varit i Ljungaverk hade säkert till och med någon dåre kommit och kört skoter. Apropå skoter så kommer jag nog inte se skymten av min pojkvän mycket i vinter med tanke på att ifjol köpte han sig en ;)

En sak som jag längtar till är första advent. Nästan varje år har jag varit hemma hos farmor och Sven där det som vanligt har bjudit på adventsfika efter julskyltningen i Fränsta. Det är då man känner att julen är snart här. Jag längtar också till att få sätta upp mina julgardiner som jag har köpt och stjärnorna som jag kommer att köpa inom kort. Men mest av allt längtar jag till julafton hemma i Ljungaverk. Först julgröt, kalleanka och mys hemma hos mamma och pappa. Därefter julbord, fika, mys, julklappsutdelning, ev. tomte och lite mer mys hemma hos farmor. Julafton för mig har alltid och kommer alltid att vara något alldeles extra, då man är tillsammans med familjen/släkten och har det riktigt riktigt bra. Varje år i hela mitt liv har jag firat jul hemma hos farmor, i huset där jag växte upp och det är så jag vill att det alltid ska vara. Julafton är årets allra finaste/mysigaste dag!
Vänskap

____._DATUM: 2010-11-08 | KLOCKSLAG: 16:59:41

Inombords är det en del av mig som saknas, och har saknats i snart två år. Det för ont i mitt lilla hjärta att veta att någon annan har, kanske inte tagit min plats, men kommit ungefär lika nära som vi var. Det gör ont att inte kunna lyfta på luren och veta att hon lyssnar och förstår på andra sidan. Jag har försökt dölja länge att jag saknar min vän, andra halva, och det går bra periodvis, då jag även lyckas dölja det för mig själv med rätt som det är så hinner sanningen ikapp. Även om det inte gör lika ont som för 1,5 år sedan så finns det ändå där, den där klumpen i magen som tynger hela mig.

Det finns olika sorters vänskap. Det går inte att jämföra men jag skulle inte kunna på något vis klassa någon som den starkare eller bättre. Men den vänskapen vi hade, var stark och fin. Oavsett vad vi gjorde så trivdes jag så enormt. En promenad, myskväll eller en dag på stan. Det kvittade vad vi gjorde, eller var vi gjorde det så var jag ändå lika glad. Jag minns de gånger vi skulle ta en promenad, då vi faktiskt pratade i telefon från det att vi bestämde oss till det att vi möttes på vägen. Vi behövde aldrig säga och förklara för varandra hur mycket vi tyckte om varandra, för det visste vi så väl. Jag minns allt, som om det vore igår.

Som det är idag är vi inte ovänner, vilket är en enorm lättnad. Och ett stort framsteg för oss båda. Det var aldrig meningen att vi skulle bli/vara ovänner, det bara hände. Vi gjorde en höna av en fjäder så att säga. Vi har fått det förklarat för varandra att vi saknar varandras sällskap, men ändå sitter vi här.. 75 km ifrån varandra och gör ingenting.


Spontan lördag

____._DATUM: 2010-11-06 | KLOCKSLAG: 20:01:43
Nyss hockey. Nu inflyttningsfest hos Stefan. Jenny fixade skjuts, så dem kommer snart. Väldigt spontant för att vara mig men nån gång ska man väl vara det med. Drar med min flaska med vitt och ett glatt leende så blir det nog bra. Dock tycker jag det är lite jobbigt att inte veta exakt hur man tar sig hem, men säger dem att det löser sig så gör det väl det :)

Dreams can come true, right?

____._DATUM: 2010-11-05 | KLOCKSLAG: 15:14:46

Jag tror jag får fnatt. Jag håller på att sukta ihjäl mig efter en servetthållare för 159 jävla kronor. Fattar ni, en jävla servetthållare? Försöker intala mig själv att det är bättre att lägga pengarna på att köpa en eller två stjärnor till fönstren istället. Häromdagen var jag på birsta och sprang omkring då hittade jag världens kanske mest underbara fat, för exempelvis ljus m.m. Men jag är snål, vilket kan vara bra också, men hur ska jag någonsin få det snyggt och mysigt hemma om jag aldrig tar mig i kragen att köpa det jag vill ha? Såg min drömspegel på gallerix i somras också..nu finns den inte mer. Är det inte typiskt? Såhär i efterhand tänker jag att det hade lätt varit värt 899kr, men det är ju lätt att säga i efterhand, eller hur? Det är så äckligt mycket jag vill ha, frågan är.. var ska man börja?

Nej, jag får helt enkelt vänta på att mamma vinner drömvinsten, för då har hon lovat att köpa en lägenhet till mig.
(Höhö) En lägenhet som jag skulle inreda från golv till tak precis som jag vill ha det. Mina filippa-k muggar skulle passa så fint i mitt kök. Mina kläder skulle göra sig så bra i en klädkammare. För att inte tala om hur fin hallen skulle bli med spegeln från gallerix. Och vad mysigt det skulle vara att sitta på balkongen en sommarkväll tillsammans med en god vän och dricka ett glas vitt (förutsatt att jag har börjat tycka om vin lite mer...).

Gah, drömma går ju! hihi.
Nu, dax för fyra timmars arbete!


Ingen vanlig dag

____._DATUM: 2010-11-04 | KLOCKSLAG: 12:01:00
Idag är det min och Jockes dag. Nu ska jag gå bort och köpa ingredienser så jag kan baka vanliga sketna chokladmuffins, som vi gjorde både en och två gånger då Jocke bodde hemma fortfarande. Sen när min älskling kommer hem blir det middag och sedan en lugn och mysig kväll till att bara njuta av varandras sällskap. Det kan hända att jag har en annan liten överraskning också, men vad kan jag ju inte nämna här :)

Telefonkö i 25 minuter, så roligt!

____._DATUM: 2010-11-01 | KLOCKSLAG: 16:26:29
Jag har precis suttit i telefonkö i 25 minuter. När jag precis tänkte ge upp och lägga på svarade dem äntligen. Internet här i lägenheten har inte fungerat på hela helgen, men dem sa att nu skulle det vara fixat under kvällen. Vilket jag verklogen hoppas då jag missade gårdagens avsnitt av ensam mamma söker. Thank god for tv3 play! Jag har även bokat klipptid. Och det är på tiden vill jag lova, skulle jag vänta länge till så skulle nog mitt hår ramla av, seriöst. Hade kunnat få en tid redan imorgon om jag ville men valde att ta det på fredag innan jobbet för att kunna tacka ja till eventuellt jobb om dm skulle ringa från jobbet imorgon.. vilket jag inte tror, men men.

Mitt namn är Jessica och jag är en 22 årig tjej från en liten by i sveriges mitt. Numera bor jag i Sundsvall tillsammans med min pojkvän. Jag har ett stort intresse för foto och design (även om det för tillfället ligger lite på hyllan). När jag har pengar över lägger jag gärna dem på skor eller nagelprylar. I min blogg får du följa min vardag genom bokstäver och pixlar.. (även om uppdateringarna bli alltmer sällan än tidigare) Enjoy!

KONTAKT: jessicasjostrom91@gmail.com _________________________________