Inflyttad i nya lägenheten

____._DATUM: 2011-01-30 | KLOCKSLAG: 22:52:23
Nu är vi inflyttad i nya lägenheten. Jag trivs som fisken i vattnet redan, och då har vi knappt några möbler här ännu. Idag har vi varit och köpt soffa, tv-bänk och soffbord. Det är leveranstid på detta, så om ca 10-14 dagar har vi förhoppningsvis dessa möbler här i vårt vardagsrum. Just nu ligger jag i sängen som står i vardagsrummet pga vår tillfälliga möbelbrist och att vi även ska måla/tapetsera om i sovrummet. Tv:n står på golvet och soffbordet består av två flyttlådor. Så blir det då man kastar ut allt gammalt innan man har köpt nytt. Men vi har iallafall varandra. Jocke är jättesjukis och har jättemmycket feber, han slocknade redan innan nio. Jag har halsont och en näsa som rinner. Imorgon är en ny dag! Godnatt :)

Det är en lång natt

____._DATUM: 2011-01-29 | KLOCKSLAG: 00:50:38
Har nu legat och vridit, vändit och stökat på i en timme för att försöka sova. Det sista man ska göra är att börja, som jag nu, greja med telefonen. Men det här går ju för fasiken inte. För det första så har jag sovit mer eller mindre hela dagen fram till klockan tre. Jobbade tre timmar, 16-19. Efter det har jag och Jocke hjälpts åt att packa och städa ihop lagenheten. Jag är på tok för sjuk för att egentligen orka med detta, men jag är tjurig(och tjuigheten kommer helt klart från min farmor)! Det endajag ligger och tänker på nu är hur mycket jag skulle vilja ha en alvedon just nu. Klockan åtta imorgonbitti när min klocka ringer, tar jag Jockes bil till coop och köper ett paket. Om sju timmar får jag en alvedon, tack gode gud för det! Imorgon ska vi även flytta.. undrar just hur jag ska orka.

Sjukling

____._DATUM: 2011-01-28 | KLOCKSLAG: 11:15:32

Huvudet och halsen värker, och det rinner ur näsan. Trots det ska jag härda ut några timmar på jobbet i eftermiddag. När jag kommer hem är det dags att packa ner köksprylar samt garderobsinnehåll m.m. i kartonger för att underlätta flytten imorgon. Kommer nog gå himla smidigt imorgon faktiskt.

Känner mig inte pigg för fem öre och helst av allt skulle jag vilja sova, länge länge länge.Dessutom saknar jag min vackra goprupp Smulan!


Heaven

____._DATUM: 2011-01-26 | KLOCKSLAG: 11:04:44


Såhär vacker var himlen imorse när jag vaknade första gången. Dock gick jag och la mig och sov igen, fram till kl tio.

Om en timme börjar jag jobba och ikväll när jag kommer hem ska jag och Jocke städa. Vi har en hel del kvar att göra innan helgen får komma. 

Städning hela veckan lång

____._DATUM: 2011-01-25 | KLOCKSLAG: 14:08:33

Helgen i Björnrike var grym, mer om det kommer senare då jag förhoppningsvis även har bilder att visa.

Idag har jag påbörjat flyttstädningen. jag sprayade nyss in ett rengörningsmedel i ugnen som ska verka i 30 min sedan ska det nog mer eller mindre bara vara att torka ur, förhoppningsvis. Ska även ta itu med det sista av Jockes näst äldsta brors saker som fortfarande ligger i ett att köksskåpen och skräpar. Disken tänker jag spara åt Jocke. Jag hittar troligtvis något mer "roligt" att ta itu med under dagen/kvällen. Som t.ex. skåpet under diskbänken.


Imorgon bär det av

____._DATUM: 2011-01-19 | KLOCKSLAG: 21:44:58

Klockan är efter halv tio och jag har inte börjat packa ännu, inte ens börjat fundera på vad som ska packas med. Imorgon klockan tolv åker jag tillsammans med 14 andra till Björnrike. Innan det ska jag och Jocke även hinna med ett besök på mitthem. Samt att jag hade tänkt hinna duscha och göra mig iordning också. Mina naglar är iallafall nymålade (även ganska långa och fina!) och allt som skulle tvättas är tvättat.

Imorgon vid den här tiden kommer vi ha riktigt riktigt roligt. Jag har längtat efter den här helgen sen i höstas när vi bokade stugan! Hoppas att det inte blir allt för kallt bara, så att man inte blir till istappar då man är ute i backen.
Nej, nu är det dags att ta tag i packningen!


Mycket att göra, men lika glad för det

____._DATUM: 2011-01-17 | KLOCKSLAG: 16:03:53

Den närmaste tiden kommer bli väldigt stressig. Det var länge sedan jag kände sån stress som jag gör nu.

Idag: Jobba till 22.15
Imorgon: Köpa hårfärg/färga hår sen jobba 15-18, därefter tvätta så mycket som möjligt fram till 21.
Onsdag: Förhoppningsvis är tvättstugan ledig 7-12 så då fortsätter jag tvätta. 14-20 jobba och därefter packa
Torsdag: Packa ner det sista och sedan off to björnrike.

Kommer hem söndag. Förhoppningsvis blir det mycket jobb kommande vecka, fast samtidigt skulle jag vilja vara ledig och förberedda för flytten. Men pengar är trots allt pengar. Helgen (28-30) kommer innebära flytt. Tiden efter flytten kommer det troligtvis vara mycket att göra.

Om jag får bestämma kommer vi måla/tapetsera om i sovrummet. Jag vill inte ha en gul och resten svarta väggar. Det ska göras om - om jag så ska göra allt arbete själv. Höhö..

Nu, dags för jobb!


Vi ska flytta!!

____._DATUM: 2011-01-16 | KLOCKSLAG: 20:36:57

Hihi, har goda nyheter: Om två veckor flyttar jag och Jocke.. till andra sidan av trapphuset. Vi ska nämligen byta lägenhet med grannen. Äntligen får vi en tvåa där båda två kommer rymmas. Och något som Jocke värderar högt: diskmaskin.

Jag känner mig väldigt väldigt lycklig. Synd bara att saker och ting kostar så himla mycket pengar.. höhö


Bilder från julafton

____._DATUM: 2011-01-09 | KLOCKSLAG: 14:07:12

Eftersom jag inte har lagt upp några bilder från julafton tidigare, så gör jag det idag.

Julafton hemma hos farmor var som vanligt nästintill magisk. Underbara afton!Fast nu är det dags att lämna julen och allt därtill och försöka överleva den vinter vi har framför oss. 20:e åker jag till Björnrike tillsammans med ett härligt gäng, och det är vad jag ser framemot härnäst! Jag kommer nog överleva vintern iår igen, trots allt.


Älskade underbara granne

____._DATUM: 2011-01-08 | KLOCKSLAG: 12:10:28
Inatt har jag rent ut sagt sovit skitdåligt. Vi har nämligen en helt sjukt störd granne, hon är störd på många vis. Igårkväll när vi skulle sova envisades hon med att öppna och stänga balkongdörren HUR MÅNGA GÅNGER SOM HELST. Sen mitt i natten vaknade jag av gallskrik, högt och länge skrek hon.

Men det är bara några av sakerna som hon brukar göra. Här är några saker som hon vanligtvis gör för att irritera:

- Bankande i väggar/golv
- Gallskrik (Ja, hon verkligen gallskriker.. dag som natt)
- Bråk/skrik i trapphuset (tydligen tycker hon att trapphuset är ett lämpligt ställe att lösa problem på)
- Hon bokar aldrig tvättid. 7 av 10 gånger när jag har kommit ner och ska tvätta (då jag självklart har bokat tid) då har hon kläder i antingen tumlare, torkskåp eller tvättmaskin.
- Ibland lyssnar hon på radio så högt att vi hör rösterna.
- OCH hon kommer nästan alltid in strax innan 22 och ska handla på coop där jag jobbar, alltså någon enstaka minut innan vi stänger.. VARJE GÅNG!
- Hon öppnar och stänger balkongdörren var och varannan minut.. eller ja, smäller igen..
- Om det är 20 minus ute och vi startar bilen för att sedan börja skrapa rutor m.m., då står hon i fönstret och skriker

Anledningen till att hon öppnar/stänger balkongdörren helatiden är för att hon säger att hon måste öppna och vädra eftersom att hon blir sjuk av fläkt/luftkonditionering.. och att hon måste stänga eftersom att annars får hon in avgaser i lägenheten. Hon har dessutom ett litet fönster mot parkeringen som hon envisas med att ha öppet nästan helatíden, (förutom när en bil ska åka eller ska parkera, såklart.) även om det är 20 minus ute!

Förra veckan då öppnade hon balkongdörren, tittade sig omkring, och skrek: "du ska köpa en telefon åt mig, tjockskalle! Men hörru fetolle!" Saken var den att det var inte en människa i närheten.

Så den främsta anledningen till att jag vill flytta är nog vår granne..


Lägenheten är redan inredd.. i mina tankar

____._DATUM: 2011-01-07 | KLOCKSLAG: 20:27:31
Idag har jag jobbat ett kort pass på jobbet. Resten av dagen har jag spenderat surfandes på nätet. Jag har suttit och drömt mig bort. I tankarna har jag redan inrett och köpt nästan allt till min och Jockes framtida lägenhet. Soffan, spegeln till hallen, tavlorna i sovrummet och mycket mycket mer. Jag-vill-flytta-nu!

Den 16:e ska vi på visning av två lägenheter. Dem ligger i samma hus och hyrs ut av samma värd. Vi är tolv stycken som ska på visningarna. Enligt värden gjorde vi ett mycket bra intryck då vi tittade på en av hans andra lägenheter förra veckan och han sa att vi har första tjing, men man ska väl inte hoppas för mycket ändå. Håll nu tummarna för att någon av lägenheterna passar oss, och att vi isåfall får någon!Såhär läcker är jag förövrigt i mina arbetskläder.

Gårdagens shopping

____._DATUM: 2011-01-07 | KLOCKSLAG: 14:01:59
Igår trotsade jag vädret och åkte ut till Birsta. Jag kom därifrån med tre nya plagg samt en väska. Och, eftersom jag har varit den sämsta tänkbara bloggerskan det senaste halvåret så tänkte jag, dagen till ära, bjuda er på bilder av vad jag köpte. Det var inte igår jag gjorde någonting liknande, så enjoy:

Topparna fyndade jag för 372 kr på JC:s REA. Väskan är från Åhlens, ord pris.

Fixar och trixar

____._DATUM: 2011-01-05 | KLOCKSLAG: 19:33:37
Veckan har innehållit lite jobb men annars absolut ingenting. Jag har plockat, fixat och donat här hemma. Två skåp i köket har varit fullproppade i tallrikar, muggar, termos, burkar m.m. som Jockes bröder har lämnat efter sig. Idag har jag rensat ur iallafall ett utav dem.. men det blev fullproppat med nya saker på en gång, våra saker.

Jag har även diskat upp all disk som lagt sig på hög. Jag och Jocke har haft varannan vecka diskvecka. De två föregående veckorna har varit mina veckor. Det här är Jockes vecka. MEN han bokstavligen hatar att diska och både en och flera svordomar brukar komma från hans tunga när han måste ta itu med disken. Jag hatar att höra detta och därför tog jag hans disk även denna gång. Joakim är dessutom mycket mer ordningssam än vad jag är. Mig gör det ingenting om kläderna ligger på stolen bakom sängen i en hög, bättre det än att slänga in dem bland rena kläder i garderoben.. då dem ändå inte riktigt skall tvättas ännu. Mig gör det ingenting om det ligger några saker på bordet/bänken. Men däremot om vi ska få besök, DÅ, är det desto viktigare att ta bort dessa detaljer. :) 

Nu är mina kläder är borta från stolen, disken är borta, skorna står på skohyllan, sängkläderna är bytt, smycken m.m är bortplockade och lagda fint i badrumsskåpet, i badrummet hänger mina hårstylingsverktyg fint på krokarna öch alla make up ligger i lådorna ovanpå badrumsskåpet. Så i och med allt detta hoppas jag att det inte finns någonting annat att påpeka.

Några tända ljus får bli pricken över i:et ikväll.

Nyårsafton

____._DATUM: 2011-01-03 | KLOCKSLAG: 21:08:56Ett härligt gäng på nyårsafton i Ljustadalen! LYCKAD KVÄLL! :)


Vuxenpoäng till mig

____._DATUM: 2011-01-03 | KLOCKSLAG: 16:00:47

Idag har jag på egen hand lärt mig göra kaffe i våran termosbryggare som jag och Jocke fick i julklapp av hans föräldrar. Det kan ju vara bra att kunna handskas med den om vi skulle få besök någon dag, och besöket vill ha kaffe :)

Nu ska jag städa ihop mitt (läs lillebrorets) guitarhero och istället påbörja dagens middag. Spaghetti och köttfärssås blir det idag, mammas recept, såklart! MMMM!


Gott nytt år!

____._DATUM: 2011-01-01 | KLOCKSLAG: 16:20:59
Idag är det 2011. Första januari 2011.

Gårdagen var bra, jävligt bra. Vi började kvällen med middag här hos mig och Jocke tillsammans med Maria, Fredrik och Sandra. Vi gjorde inbakad oxfilé med klyftpotatis och sallad. Till efterätt åt vi en hallonpannacotta. Efter att ha proppat i oss all mat begav vi oss ut till Ljustadalen för nyårsfest. Det blev lyckat, riktigt lyckat. En härlig blandning på människor var det, och alla var så glada. Jag hade en jättebra nyårsafton.

Idag är jag trött men det hör väl till. Idag vill jag ha en kebabtallrik eller en sallad till middag.

Mitt namn är Jessica och jag är en 22 årig tjej från en liten by i sveriges mitt. Numera bor jag i Sundsvall tillsammans med min pojkvän. Jag har ett stort intresse för foto och design (även om det för tillfället ligger lite på hyllan). När jag har pengar över lägger jag gärna dem på skor eller nagelprylar. I min blogg får du följa min vardag genom bokstäver och pixlar.. (även om uppdateringarna bli alltmer sällan än tidigare) Enjoy!

KONTAKT: jessicasjostrom91@gmail.com _________________________________